Acvatica

Am aceasta planta in acvariile mele de multi ani si nu am renuntat niciodata la ea, chiar daca in anumite momente i-am redus mult arealul in detrimentul altor plante de prim plan cum ar fi eleocharis parvula sau pogostemon helferi.
Imi place la nebunie aceasta planta pentru ca este simpla, cu o textura rezistenta, coloare de un verde crud. Se preteaza foarte bine ca planta de prim plan, chiar daca nu este asa scundaca ca un gazon clasic.Poate ajunge si la 6-10 cm, dar atunci cand lumina este puternica, pur si simplu se turteste si nu depaseste 2-4 cm. E o planta robusta, cu o crestere rapida si care formeaza usor un covor compact.
Care e insa principala ei calitate si de ce imi place asa mult? Aceasta planta isi face radacini puternice care ajung lejer la 10 cm, o ramificatie vasta de radacini in substrat ce o ajuta sa arate minunat la suprafata. Mie imi place pt ca are o proprietate greu de gasit la un gazon clasic si anume ca poti taia lastari din acest gazon fara sa deranjezi prea mult sau sa arate urat. Majoritatea gazoanelor trebuie scoase cu totul sau pe portiuni mari, atunci cand se maturizeaza, dar staurigyone repens poate fi pastrat in substrat chiar si 2-3 ani fara sa umbli total la el. Frumusetea consta in faptul ca dupa ce trece o perioada de 6 luni si reteaua de radacini e bine formata, poti taia foarte mult lastari, chiar si 100 de bucati pe o portiune de 20cm-10cm si sa iti revina foarte usor. Revenirea este foarte rapida si in maxim cateva zile nici nu sti ca ai tuns din aceasta planta.
Ca planta are o pornire putin mai grea pana incepe sa isi faca radacini, adica in conditii bune, cam dupa 3 saptamani se vad primii lastari. Recomand oricui aceasta planta minunata, este o planta mult mai easy decat majoritatea gazoanelor, ii poti da o forma usoara, are o crestere destul de rapida dupa ce a facut radacini.Nu ma vad renuntand la acesta planta pitica , poate fi si loc de mai bine cu alte plante, dar motto-ul meu este ” cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine „

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?