Acvatica

Nimic nu e mai urat decat sa se vada in acvariile plantate aparatura de mentenanta, de masurare a unor valori, de hranire sau fertilizare. Privitorul trebuie introdus in lumea naturala a acvariului plantat in asa fel sa creada ca totul este real si natural, sa descopere lumea magnifica a plantelor si viata pestilor. O mare parte din aparatura este absolut necesara si interfereaza cu lumea subacvatica si aici amintesc de filtrele interne, de out-ul si in-ul filtrelor externe, de sonde de ph-controler, de termometru, twinstar, etc si nu prea avem ce face decat sa le ascundem pur si simplu. Sunt multe metode , dar principalele si cele mai la indemana sunt plantele , pietrele si lemnele de decor.
E atat de usor de facut asta, trebuie doar putina imaginatie si cateva cunostinte despre plante care cresc bogate si inalte in asa fel sa ascunda aparatura. Sunt multe acvarii prezentate, care etaleaza urat termomentru chiar frontal, care nu fac nimic sa ascunda tevile de la filtrul extern. Cine dispune de bani poate face un background in asa fel incat sa se integreze cu plantele si fauna acvariului , dar si sa acopere mare parte din aparatura. In mare parte aparatura de firma are culoare inchisa sau chiar neagra , dar sunt cazuri cand ne confectionam noi anumita aparatura si atunci sunt de evitat culorile stridente care atrag atentia si care nu se integreaza in mediul natural al acvariului
Trebuie sa fim atenti si cand facem tunsoarea acvariului, sa nu dezgolim aparatura , sa nu se vada urat, dar stim cu totii ca sunt momente cand acvariul nu arata asa bine, plantele nu sunt crescute si atunci evitam pozarea acvariului, care se face musai numai atunci cand avem ce arata cu adevarat, cand este perfect curat si fara alge, dar asta e alta poveste ce se v-a spune cu alta ocazie asa ca pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine”

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?