Acvatica

Transport gratuit la comenzi peste 200 lei

Acesta este un acvariu în prima zi de plantare.
Plantele noi sosite in acvariul nostru au intodeauna nevoie de o perioada de adaptare. Nu de putine ori , acvaristii se plang ca plantele arata rau in primele zile de la plantare sau si mai grav plantele nu se adapteaza si mor. Sunt diferente majore de la o zona la alta a tarii, sunt diferente majore de la un acvariu la altul si diferenta de ph, duritate, fertilizare, lumina, lipsa sau chiar prezenta co2-ului, substratului fac ca plantele sa se simta prost in acvariul unde sunt mutate. Chiar si simplu fapt ca sunt transferate dintr-un acvariu in altul este un stres pentru ele.De multe ori , chiar si atunci cand gasesc in acvariul nou conditii excelente pentru acvaristica plantata, plantele au nevoie de o perioada de adaptabilitate. Perioada de adaptare in noul acvariu depinde de la planta la planta , dar si de conditiile in noul acvariu…..un lucru important de luat in seama este si pozitionarea noilor plante in acvariu. Plantele venite recent trebuie pozitionate in asa fel sa nu fie umbrite, sa nu fie ingramadite, sa se evite remutarea lor de mai multe ori, ideal ar fi pozitionate central unde primesc cea mai buna lumina.
Ca idee, chiar daca am conditii excelente date de o buna iluminare cu peste 1w/l, cu co2 presurizat, cu o fertilizare excelenta, cu o apa moale, cu o filtrare foarte buna nu de putine ori am avut plante considerate easy ce mi-au dat batai de cap sau chiar au murit. Am avut plante ca Ludwigia Senegalensis sau Pogostemon Helferi in care perioada de adaptare a durat peste 2 luni, perioada in care aratau foarte rau, in care credeam cu siguranta ca le voi pierde. Pot spune cu siguranta ca nu e o regula sa ne supravietuiasca toate plantele, am avut destule momente in care anumite plante pur si simplu nu au vrut sa traiasca la mine, iar asta nu e un moment de panica …e o normalitate, zic eu.
In primele zile de la plantare, anumite plante pot pierde o parte din frunze, se inegresc ca Eichhornia Diversifolia , frunzele se pot ingauri, pot arata plostite lipsite de viata si culoare. Asta nu inseamna neaparat ca aveti o fertilizare- lumina proaste si nu este un moment sa va ingrijorati, face parte din ciclul vietii plantelor de acvariu. In general perioada acesta negativa dureaza in jur de 2-3 saptamani, cu prelungire de 2 luni pentru anumite plante si ideea este ca lastarii replantati sunt cu adevarat adaptati, planta isi arata adevarata valoare. Dati dovada de mare rabdare in acvaristica plantata si rezultatele nu se vor lasa asteptate si atunci cand veti pierde anumite plante nu intodeauna e vina voastra, frumusetea este ca sunt cateva sute de specii de plante din care va puteti alege ce doriti pentru a avea un acvariu superb, dar asta e alta poveste ce se v-a spune cu alta ocazie asa ca pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine”

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?