Acvatica

Transport gratuit la comenzi peste 200 lei

Plantele stem sunt cam de toate culorile , de la verde inchis la verde deschis, de la roz-portocaliu-aramiu la rosu intens sau visiniu placut. Plantele stem sunt acele plante care atunci cand taiem varful, acolo unde taiem vor da cativa lastari …iar varful replantat face radacini din nou, acesta este modul lor de inmultire. Aceste tipuri de plante arata cel mai bine grupate, gen tufa si se preteaza excelent in acvariile masiv plantate gen olandeze sau dutch. Sunt plante cu toate gradele de dificultate, de la cele mai usoare gen Rotala Macrandra Green la medii ca dificultate gen Proserpinaca Palustris Cuba sau cele cu adevarat grele gen Ludwigia Pantanal sau Rotala Sunset. Coincidenta sau nu, cele cu adevarat superbe si un colorit exceptional sunt cele medii ca dificultate sau cele grele.
Asa cum spuneam mai sus , plantele stem se planteaza in tufe, deci ideal ar fi sa achizitionam minim 10 fire , in general sunt plante cu frunze micute, dar sunt si exceptii ca Ludwigia Peruensis, o planta cu adevarat superba. Trebuie retinut ca din toata gama de plante stem, cele mai pretentioase sunt exact cele mai frumoase si anume cele rosii, ele doresc o lumina puternica, co2 si fertilizare completa buna cu mult fier. Sunt plante pe care fertilizarea in coloana de apa si substratul inert le avantajeaza cel mai mult, se pot face olandeze de top cu doar fertilizare lichida si pietris obisnuit inert.
Eu personal, asa sfatuiesc si pe cei care ma intreaba, sa se planteze plante nu exagerat de mari ca lungime. Sunt cateva motive pentru care se face acest lucru : unul principal este ca planta ii este mai greu sa se adapteze cand este prea mare, exact atunci nu are radacini si energia se duce in doua parti, odata ca planta sa faca radacini si odata sa sustina frunzele de la suprafata ; un alt motiv de luat in seama este ca daca noi plantam o planta care cu totul nu depaseste jumatatea de inaltime a acvariului, atunci cand v-a ajunge la suprafata sigur v-a avea radacini si o putem taia linistiti si replanta dupa modelul de mai sus.. Avem plante stem pe toate palierele de inaltime, adica in spate, mijloc, fata sau care se pun pe centru sau pe laterale. Eu cand plantez intodeauna pun pe cele verzi si usoare pe laterale, acolo unde am lumina mai putina si pe cele rosii si grele pe centru, acolo unde lumina este maxima. Ca o observatie, intodeauna plantele noi si medii-grele ca dificultate se pun in locul in care nu sunt umbrite de alte plante si indeal pe centru, pentru a primi cea mai buna lumina. Ca plantele sunt in adaptare si pana la 2 luni in acvariile noastre, dar asta e alta poveste ce se v-a spune cu alta ocazie asa ca pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine „

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?