Acvatica

Am ramas dator cu un articol referitor de ce este corecta fertilizarea zilnica , asta apropo de faptul ca si fertilizarea Plant Serum se dozeaza si saptamanal, dar noi suntem obiectivi si specificam ca orice fertilizare se face corect zilnic, ca omul sa fie bine informat.
Motive pentru o fertilizare corecta zilnic?
In primul rand procesul de fertilizare e simplu. Daca se alege varianta fertilizarii saptamanale se tine cont de cel mai important aspect si anume ca in prima zi in acvariu se pune o cantitate mare de fertilizanti, plantele mananca atat cat pot si cat gasesc, sunt sanse foarte mari ca in cateva zile acea fertilizare multa sa fie absorbita de plante. La jumatatea saptamanii acea cantitate mare pusa pentru toata saptamana poate sa fie epuizata, urmeaza cateva zile in care plantele fac foamea. Plantele nu sunt adaptate pentru perioade de prea mult sau prea putini fertilizanti, dar algele da si vor prospera mai ales intr-un acvariu instabil. Sa nu mai spunem ca plantele , in functie de nevoile lor, pot sa extraga doar ce le place mai mult si atunci acea substanta componenta din micro sau macro va fi consumata imediat, toata cantitatea pusa pentru 7 zile. Sunt plante care mananca Nitrat sau Fosfat in cantitati mari, sunt asa numite mancatoare de nitrati, in general plante cu crestere rapida.
Al motiv important este ca fertilizarea zilnica pune in acvariu cam toate elementele nutritive generale pentru toate plantele, in cantitati ideale cat sa le fie bine. In timpul fotosintezei, plantele consuma rand pe rand ce se baga in fertilizarea zilnica si se vor dezvolta armonios, fara sa apara carente.
Desigur ca in conditii exceptionale, atunci cand fertilizarea saptamanla este singura optiune, fata de a nu fertiliza deloc se poate doza si saptamanal cu rezultate multumitoare. Fertilizantii Plant Serum contin componente de calitate superioara, chelatori ce ajuta ca fertilizantii sa fie disponibili timp indelungat. Dar in practica nu prea mai intereseaza pe cineva daca chelatorii tin substantele active o saptamana, ci conteaza aspectele enumerate mai sus. Pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine”

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?