Acvatica

Transport gratuit la comenzi peste 200 lei

Cred cu tarie ca pentru plantele din acvariu, aceasta operatiune este foarte importanta. Ea se face minim saptamanal, eu am avut momente cand o faceam si de 2 ori pe saptamana. Schimbul de apa se face intr-o proportie de 30% , dar poate fi facut si de 50% asa cum fac eu in mod regulat.
Schimbul de apa ajuta la fotosinteza plantelor, apa fiind mai clara ajuta ca lumina sa patrunda mai bine la plante ….schimbul de apa accelereaza in fapt cresterea plantelor. Un schimb de apa saptamanal de 50% ajuta la reglarea cantitatii de fertilizanti pusi zilnic, controleaza acumularea de fertilizanti in cele 7 zile de fertilizare. Un schimb de apa aduce substante care nu exista in fertilizanti, dar necesare plantelor. Eu folosesc apa de la retea asa cum este, direct si fara decantare, dar in zona mea este o apa foarte buna.
Schimbul partial de apa inlocuieste o cantitate de apa poluata cu acelasi volum de apa curata, fara nitrati, reducand concentratia materiilor toxice.Odata cu scoaterea unei anumite cantitati de apa din acvariu, se indeparteaza si un procent insemnat de rezidurii mecanice (excremente, hrana neconsumata, plante moarte), care pastrate in acvariu ar duce la o poluare avansata a apei.Odata cu schimbul de apa se face si mentenata acvariului, se indeparteaza frunzele moarte, se aspira substratul daca e cazul si daca puteti ( eu nu aspir niciodata substratul pentru ca acvariile mele sunt masiv plantate si nu am cum face aceasta operatiune ), se curata geamul de alge si depuneri( eu curat geamul cu pasla abraziva de bucatarie ). Schimburile partiale de apa mentin pentru mai mult timp parametrii apei in limitele normale.
Am observat ca atunci cand schimbul de apa este de 2 ori pe saptamana, cresterea plantelor este intensificata, coloarea plantelor este mai frumoasa…insa nu exagerez cu acesta operatiune decat atunci cand vreau o transformare rapida a peisajului plantat. Ce se intampla imediat dupa schimbarea apei, ce procese au loc este foarte interesant, dar asta e alta poveste ce se v-a spune cu alta ocazie asa ca pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine „

Lasă un răspuns

0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  Deschide chat
  Ai nevoie de ajutor?
  Buna! Cu ce te putem ajuta?