Acvatica

    Plantele si o culoare sanatoasa versus factorii care influenteaza asta!!!
    Plantele din acvariile noastre necesită un întreg set de substanțe nutritive ca să fie sănătoase și să arate cât se poate de bine; mulți acvaristi cred că dozarea cu mai mult fier face automat automat plantele mai rosii, dar acest lucru nu este așa. În timp ce fierul este necesar pentru sănătatea generală a plantelor, pigmentarea plantelor tine in primul rand de lumina puternica si buna ca spectru; dozarea fierului în cantități mai mari decât este necesar nu are ca rezultat o pigmentare mai puternică chiar daca pertotal ajuta foarte mult in acvariul plantat. Pe de altă parte, alte elemente, inclusiv fosfații și magneziul, se află mai des in solutiile de fertilizare diy, deoarece multe fertilizari comerciale nu conțin aceste componente. O fertilizare completa bine echilibrata cum este Plant Serum, ajuta enorm plantele de acvariu. Cele mai importante elemente necesare plantelor de acvariu se gasesc in aceasta fertilizare completa si sunt : Azot, Fosfor, Potasiu , Magneziu , Bor, Cupru, Fier, Mangan, Molibden, Zinc.
    Cel mai important aspect in a avea plante rosii, este ca ele sa fie sanatoase. Mulți acvaristi ignoră elementele de bază – plantele nesănătoase afișează rar o estetică frumoasă. Aceasta înseamnă înțelegerea cerințelor unui regim regulat de fertilizare, controlul bun al CO2, fluxul apei, gestionarea substratului, creșterea sanatoasa a plantelor. Acvaristii , in mare parte sunt multumiti de acvariile lor plantate, dar acvariile lor nu arata asa cum ar trebui.
    Acvaristii tind să nu isi recunosca greselile în cresterea plantelor și întreținerea lor, dar se concentrează prea mult asupra dozării nutrienților sau asupra valorilor PAR din iluminare. Cresterea plantelor de acvariu în acest caz se referă la tăiere, tehnici de replantare, curatenie atunci când are loc o supraglomerare sau când o plantă preferă un flux de apa mai mare sau mai mic, observand dacă substratul devine compactat sau epuizat în nutrienți și schimbând tacticile de fertilizare după cum este necesar.
    Pentru îngrijirea plantelor, putem examina câțiva factori de impact specifici care afectează pigmentarea roșie a plantelor. Plantele raspund diferit la anumiti factori de impact.
Un factor important este o lumină mai puternică (valori mai ridicate ale PAR)
Aceasta funcționează pentru toate plantele, cu cât mai multă lumină pe acvariu, cu atât veți obține o pigmentare mai puternică. Dezavantajul de a împinge valorile luminoase ridicate este ca pot fi șanse mai mari de a face alge în acvariu, dar intodeauna spun ca limita sensibila de a face alge e si limita sensibila de a avea plante superbe. Atunci cand iti este frica de a face alge , sigur nu vei acele plante cu adevarat frumoase.. Având plante sănătoase și un acvariu curat, permite utilizarea unui iluminat mai intens, iar plante ce se pot dezvolta în acvarii cu lumina redusa ca intensitate pot arata cu adevarat impresionante unde lumina este mai puternică.
   Un alt factor important este spectrul ales. Spectrul roșu / albastru în luminile utilizate are un efect dual. Primul efect este unul vizual; dacă aveți o iluminare roșie mai puternică, acesta luminează mai bine plantele roșii. Multe lampi cu LED-uri comerciale nu au spectru roșu, iar asta afecteaza inevitabil plantele de acvariu. Al doilea efect este că iluminarea mai puternică roșie / albastră stimulează pigmentarea la multe plante, ceea ce înseamnă că multe plante roșii vor deveni si mai roșii. Acesta este motivul pentru care multe lampi cu neoane t5 au culoarea roz la neoane, deoarece plantele rosii cresc mai bine si mai sanatoase , decat cu luminile LED care au tendinta de a nu avea rosu in spectrul lor.
Dacă utilizați prea mult spectru rosu veti avea o culoare monotonă peste toate plantele, acvariul va parea artificial. Prefer un spectru de compromis pret-calitate, folosirea de tuburi Osram spectru 865 cu un amestec de tuburi Osram spectru 827, adica lumina rece si calda, care va diminua efectul artificial. Transmiterea bună a culorilor într-un acvariu este atunci când puteți vedea plantele colorate în toate nuanțele diferite ale culorilor și nu doar sa para un roșu uniform.
   Este o discutie ampla la care voi reveni cu siguranta mai ales pentru a prezenta si ceilalti factori ce influenteaza colorarea si pigmentatia planelor noastre, dar pana data viitoare va spun motto-ul meu „cand ceva merge bine in acvaristica, nu schimba acel bine „

Lasă un răspuns

0
    0
    Cosul tau
    Cosul este golInapoi la magazin
    Deschide chat
    Ai nevoie de ajutor?
    Buna! Cu ce te putem ajuta?